Vilsedag i Vilse-gläntan 21 april

Publicerad 2014-02-04

Vi samlade oss i gläntan med en skara vuxna och barn från Skeppsås. Till och med så hade vi vädret med oss. Dagen innan var det bara 1 grad varmt och snöblandat regn for på tvären. Så tur med vädret, det hade vi!

Som gäst kom Anna Hydénfrån Linköpings Brukshundklubb och visade hur eftersök med hund tränas och utförs. Vi fick lite information vad det finns för olika alternativ för att hitta människor som gått vilse. Annas hade med sig två hundar: en ung liten jaktlabrador och en pensionerad springel spaniel. Några fick prova på att ha "gått vilse" och Anna släppte en hund för att leta reda på personen. Med lite olika framgång så kom alla personer tillbaka och både vi och hundarna tyckte det var spännande att se deras arbete.

 

Efter lite olika eftersökssituationer var det korvgrillning och fika på kärleksmums. Det smakade riktigt gott då även solen tog sig en titt på oss. Det såldes även lotter och på vinstbordet stod choklad, godis, energi-lampor och hembakat bröd och kaka. Hembygdsföreningen tackade också Anna Hydén för hennes insats med en liten blomgrupp. 

 

Stort tack till Anna Hydén, grillansvariga och övriga som hjälpte till. Det blev en lyckad förmiddag och lunch i Skeppsås!

 

Styrelsen i Skeppsås Hembygdsförening

Bodil Vilseplatsen
Ordförande Bodil Paulsson, till vänster, hälsar alla Välkomna. Fler i bild: Josefine Hedborg, Anna Hydén
Anna-Lisa
Anna-Lisa Lundqvist äter korv med bröd vid brasan
Alla mumsar
Alla mumsar vid brasan! Från vänster: Joachim Hedborg, Sven Johansson, Roland Hedborg, Gertrud Paulsson, Bodil Paulsson.
Vilseplatsen Roland
Vid fika bordet: Roland Hedborg, Axel Landelius, Sofie Landelius, Olle Johansson, Solveig Landelius, Inger Karlsson, Birgtitta Hedborg, Margareta Ljungars.
 
 
Skeppsås Hembygdsförening