Vilse

Mitt i Skeppsåsbyn finns en Vilsestig som invigdes 11 juli 2004. Vilsestigen informerar vuxna och barn om hur man ska göra om man går vilse i skogen. Mer information om Vilsestigen finns på Civilförsvaret hemsida, www.civil.se.
Intill Vilsestigen finns en grillplats.

Vilsestigen-Body-2

 

 

 

 

 

 

Historik:

  • Under hösten 2003 så kom civilförsvaret ut till Skeppsås och höll kursen Hitta Vilse® - Civilförsvarsförbundet unika överlevnadskurs där ledarna lär sig hur sårbart ett barn blir i en vilsesituation och hur barnet kan klara sig.
    Vi var 7 vuxna som deltog i denna kurs. Den teoretiska delen hölls i Skeppsåsgården och den praktiska delen i vilsestigen vid McDonalds i Mjölby.
  • Under våren 2004 beställde vi skyltar från Civilförsvaret, letade upp lämplig plats att placera vilsestigen på, fixade trästolpar med tak till vilse-skyltarna, satte skyltarna på plats.
  • 11 juli 2004 så invigdes vilsestigen av Margareta Sandberg, Civilförsvaret och Ulf Ljungars, markägare och ordf. i Skeppsås Hembygdsförening. Här finns några bilder från invigningen.
  • Under hösten 2004 höll vi den första Vilse-kursen för barn. Vi hade 3 samlingar samt en avslutning. Det var ca 20 barn mellan 3 och 10 år som deltog i denna kurs. Här finns några bilder från kursen.
  • Intresset var stort för en fortsättning så våren 2005 fortsatte vi Vilse-kursen med bl a eftersök med hund, besök av polisen. Det var ca 20 barn som deltog även denna gång. Här finns några bilder från kursen.
  • Hösten 2005 så pratade vi om elden, om att hjälpa och larma (ringa 112), kyla, orientera sig i mörker. Barnen byggde också på sina kojor. Det var ca 15 barn som deltog denna gång. Här finns några bilder från kursen.

 
Vilsestigen-Main
Tag gärna en tur till Skeppsås, gå vilsestigen och ät din medhavda matsäck vid grillplatsen.

Tipsa oss...

om saker som är på gång eller annat som du skulle vilja läsa om här. Du kanske själv har något intressant att berätta... Maila in ditt bidrag till webmaster@bypasset.se

Fler Tips...