Skeppsås utvecklingsgrupp

Skeppsås utvecklingsgrupp bildades under hösten 2004 av Sofie Landelius, Birgitta Hedborg och Maud Heljelid. Vi gick ut med denna information via ett utskick och hade vårt första officiella möte den 14 november i Skeppsåsgården. 8 personer kom till detta möte.

I samarbete med Skeppsås hembygdsförening och Civilförsvaret har vi i Skeppsås satt upp en Vilsestig och har där vilsekurser för barn. Läs mer här...

I samverkan med Normlösa utvecklingsgrupp och Vallerstad utvecklingsgrupp togs denna hemsida, bypasset.se, fram för att marknadsföra de tre byarna.

Under 2006 så sjösatte vi SkeppsåsFärjan, att användas för att ta sig över till Nederlösabadet eller för att njuta en stilla tur på ån eller kanske prova fiskelyckan inom Öjebro-Vågforsens fiskevårdsområde. Läs mer här...

I samarbete med Skeppsås hembygdsförening har vi under 2006 ordnat Tovningskurs och Halmkurs samt startat ett Stickcafé. Stickcafét är fortfarande igång.

Vintern 2008 så startade en barnknypplingskurs i samarbete med Skeppsås Hembygdsförening och Föreningen Svenska Spetsar. Kursen var igång under 2009 och våren 2010.

Vintern 2010, som vi kommer minnas med tanke på all snö, så fixade vi till fina skidspår och anordnade Skeppsås Vasalopp tillsammans med Skeppsås Hembygdsförening.

Vi har anordnat växtfärgningskurs, kvinno- och mansfrukostar med intressanta föredrag mm.

Vill du vara med? Har du förslag, idéer? Kontakta oss!


 
Skeppsås vapen

Tipsa oss...

om saker som är på gång eller annat som du skulle vilja läsa om här. Du kanske själv har något intressant att berätta... Maila in ditt bidrag till webmaster@bypasset.se

Fler Tips...

Vill ditt företag synas här?

_______________

_______________

_______________


Bredbandsnät
i Mjölby kommun

_______________

_______________

_______________


Din lokala Bank
Mjölby
www.swedbank.se

_______________

_______________