Du är här:

Att bo på landsbygden.

Publicerad 2007-02-06

Landsbygdens aningslöshet?
Aktiva bakåtsträvare.

Gudrun, Per och normala stormar och oväder får vi acceptera, vi som bor på landsbygden, speciellt om vinden kan få få fart från Skövdetrakten och storma in över östgötaslätten.

Takplåtar, träd och annat får sin beskärda del av elementen och den lilla människan känner sig väldigt liten. Ändå vet man att detta är inget nytt. På medeltiden var klimatet extremt varmt utan utsläpp från bilar och industrier.Druvor odlades och vi vet att klimatet kommer att på sikt bli varmare.

Å andra sidan är det "bara" 10.000 år är sen det var ett tjockt lager med is över våra huvuden där vi bor idag.Glädje har vi haft av det med tanke på de jordar vi nu odlar. Jag tänker då på inlandsisen och dess gynnsamma följder på jordbrukslandskapet.Därför är Bjälbos omgivningar så extremt gynnsamma för potatisodlingar som förser stockholmarna med sin basföda: Potatis.

Skänninge och dess betydelse under medeltiden är något som många skänningebor tyvärr är aningslösa om. Inte ens nutiden är av större intresse.

Grupperingar anser att historien som huvudstad i Götaland och styrelseskicket i Sverige härifrån inte ska tillvaratas ur turistisk synpunkt för att bygga framtiden.

Kulturell aningslöshet kallas detta.Tyvärr har delar av Skänninge framtid , en grupp som skall vara kreativ instämt i den inställningen. Motbevisa det gärna. Kommunen verkar hålla med vilket är än mera aningslöst!

Guideverksamheten läggs på is, det finns inget att visa utåt.

Jo potatis. Vem reser till Mjölby kommun för potatis om ett, två eller tre år?

Tyck till!

 
 
Bjälborådet