Projekt "Överfart" blev en båt

Publicerad 2006-02-11

Våren 2005 beviljades vi regional bygdepeng från Länsstyrelse för att utreda möjlighet att skapa en överfart över Svartån, från Skeppsås till Nederlösa. Detta för att förkorta resvägen till badplatsen med ca 1 mil.

Under 2005 har vi varit 6 personer som jobbat i projektet. Vi har funderat kring olika lösningar bl a att bygga en flotte likt den som finns över Helgeå i Kristianstad. Vid kontakt med markägare, MSE (Mjölby Svartådalen Energiverk) och andra Skeppsåsbor framkom säkerhets-,ansvarsfrågan. Detta bidrog till att vi började fundera i andra banor. Projektet mynnade ut i att vi införskaffar en båt som kan låsas fast och för att utnyttja den så kvitterar man ut en nyckel mot att nyttjandet sker på egen risk.

Vi får nu inte bara en överfart till badet utan det ger också bygdens innevånare möjlighet att boka båttid, för att njuta en stilla tur på ån eller kanske prova fiskelyckan inom Öjebro-Vågforsens fiskevårdsområde.

Vi återkommer med mer information när det börjar dra ihop sig till badsäsong!

 

Tipsa oss...

om saker som är på gång eller annat som du skulle vilja läsa om här. Du kanske själv har något intressant att berätta... Maila in ditt bidrag till webmaster@bypasset.se

Fler Tips...

Vill ditt företag synas här?

_______________

_______________

_______________


Bredbandsnät
i Mjölby kommun

_______________

_______________

_______________


Din lokala Bank
Mjölby
www.swedbank.se

_______________

_______________

 
Skeppsås utvecklingsgrupp